Ελληνική Καρμπονάρα

Ελληνική Καρμπονάρα
Συνταγές
Time Time Portions Difficult
15′ 15′ 4

1

Χρόνος  Εκτέλεσης Χρόνος  Ψησίματος Μερίδες  Βαθμός  Δυσκολίας

Συστατικά για την Ελληνική Καρμπονάρα

 500 γρ. σπαγγέτι
 120 γρ. μανιτάρια champignon
 120 γρ. μπέικον
    3 κ.σ. σπορέλαιο
 330 γρ. κρέμα γάλακτος light
    2 σκ.  σκόρδο
              πιπέρι
 150 γρ. παρμεζάνα
 1/2 ματσάκι μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  •  Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  •  Κόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε μικρές φέτες.
  •  Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
  •  Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και σοτάρουμε.
  •  Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το πιπέρι και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά.
  •  Παράλληλα σε ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα και σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

 

[πηγή: akispetretzikis.com]